28/3

Just nu är det många nya damer på home. I fredags ordnade jag en crèpes/dans/byteshandel-fest vilket ju kändes lägligt eftersom det var ett sätt för alla att träffas. Vi åt en massa goda crèpes, sen dansades det orientaldans, det bästa var när ett par kvinnor som först vägrade dansa tillslut gav med sig! de dansade till och med med en sån där paljettsjal knuten runt höfterna ;) sen var det dags för byteshandeln, det som från början var själva poängen med kvällen. alla kvinnor hade fått ta med sig saker som de inte tyckte sig ha användning för, mest kläder, och så la vi fram allt på ett bord i vardagsrummet. sen fick de plocka och leta efter guldkorn! det hela var så kul, för damerna var så nöjda, och det var en jättefin stämning!
i helgen har jag mest varit med anna och carla, vi har äntligen bokat våra tågbiljetter för resan vi ska göra 16-24 april. reims-paris-bordeaux-bergerac!
förövrigt börjar ju pressen litegrann nu för högskolevalet, är det nån som kan berätta för mig om det är bäst att plugga i uppsala eller lund? eller någon helt annanstans?

23/3

få se nu... vad är nytt?
anordnade biobesök för kvinnorna från jobbet, såg den magnifika Dagbok från en motorcykel! Grejen är den att Home har reducerade priser på "l'Odyssée", Strasbourgs lite mer "alternativa" biograf, där de visar lite äldre filmer, oftast utländska och på orginalspråk. Detta avskräcker en del kvinnor som helst vill se dubbade hollywood-filmer, men med lite övertalning gick det bra ;)
Annars håller vi på att planera en liten resa till en stuga i Vosges-bergen i början av april för några kvinnor och barn. Det är Esther och Muriel - som jobbar med barnen på home, Pauline - deras praktikant, och jag, som organiserar. Jag längtar!
Helgen var bra, särskilt lördagen då solen strålade och vi återbesökte diskobåten "le rafiot" på kvällen.
för övrigt rusar tiden förbi!
dagbok från en motorcykel
"carnets de voyage" heter den på franska

SOLEIL!

måste bara skriva för att berätta hur sjukt FINT VÄDER det är just nu!!!
strålande sol! t-shirt väder! det är VÅR!

strasbourg <3


operan!

Igår, efter att ha hållit en engelskalektion och ett yogapass på jobbet, gick jag på operan med Anna och Carla! Trots dåliga platser var det riktigt maffigt! Platée av Jean-Philippe Rameau såg vi, det är en lyrisk komedi, med mycket balett som jag ju älskar! Historien var rätt banal, men på operan är det väl mer musiken och själva föreställningen som är det viktiga, och det var otroligt imponerande. Dessutom var vi finklädda och tog en drink i pausen, det var så fint så!
'
strasbourgs opera

girls var ju också bra föresten! trots att jag, precis när vi kommit fram till la laiterie, självklart insåg att jag hade glömt min biljett hemma och fick springa och hämta den, så jag missade hela förbandet och de två första låtarna av girls... men men, sånt som händer.

fortsätter på samma tema...

pony pony run run i torsdags! på skiva har de lite för mycket av ett "radio-sound" för min smak, men live är det inget fel på dem! plus att de är fransmän vilket ju alltid är en bonus!

i helgen tog vi det relativt lugnt, förutom i fredagskväll då det var arkitekturstudentfest på universitetet...

annars har helgen för mig präglats av festivalpepp! som sagt har jag ju redan biljett till arvika, plus att jag sen länge bestämt att åka till eurockéennes i belfort, som är frankrikes största (eller näst största, är inte helt säker) festival och inte alls är långt härifrån. i år headlinar jay-z, charlotte gainsbourg och the hives, själv ser jag mest fram emot empire of the sun! den festivalen, som är i början av juli, kommer vara det sista jag gör i frankrike innan jag åker hem till sverige... inte helt fel sätt att avsluta på!

men sen i torsdags har även southside i neuhausen i tyskland, drygt två timmar härifrån, blivit spikad för min del! när the strokes kommer har man ju knappast något val... kommer bli så grymt, särskilt om charlotte gör som hon tänkt och följer med!

imorgon är det konsert på la laiterie igen! GIRLS!

och på tisdag ska jag, anna och carla på operan! mer om det senare...


MUSIK

igår kom en musiker till home! en ung tjej vid namn camille, som spelar dragspel (som jag nu kommit på är ett sjukt coolt instrument) och en hel del andra små instrument, och sjunger såklart. hon hade en musikdag för kvinnor från home och från ett annat kvinnohem; centre flora tristan som jag besökt en gång. jag hjälpte till. det var riktigt häftigt! vi sjöng kanon och stämsång, provade en massa coola rytminstrument, och jag fick chansen att spela piano (synt...men ändå) för första gången sen jag lämnade sverige!
på kvällen hade vi en litet danspass, jag och två kvinnor. den ena är utbildad dansös/koreograf, även om det var ett bra tag sedan hon dansade nu. den andra är från marocko och riktigt bra på magdans. det var sjukt kul! och jag kom ihåg en massa grejer från när jag själv dansade också...
EKMANNEN! <3 ;)
ikväll ska jag på konsert på la laiterie igen! det blir:
:D :D :D

atelier photo och sverige!

förra veckan ordnade jag en fotoaktivitet för kvinnorna på jobbet. en av dem, en ung tjej, är riktigt begåvad vad gäller porträttfoton, och det blev en del riktigt fina porträtt! kvinnorna var verkligen stolta! idag var vi och framkallade bilderna, och så ska vi välja ut de bästa för att rama in och hänga upp i salongen :) det kommer bli så fint så.
igårkväll var jag med anna på ikea. köpte tunnbröd och salta lakritsfiskar som jag åt upp "i ett huj" som mamma skulle säga. på ikea fanns också en gratistidning vid namn "Suède" (sverige) där man kan läsa om Viktorias bröllop och olika turistattraktioner. På framsidan är ett gäng blondiner på en skärgårdsbrygga. Inte undra på att alla (alla!!) frågar mig om jag verkligen är svensk...

åter till paris

Än en gång har det varit mycket på gång och jag har inte hunnit skriva. Onsdag till lördag var Sophia och hennes kompis Anthea här hos mig. De upptäckte ett soligt men kallt Strasbourg medan jag jobbade på dagarna. På torsdagskvällen gick vi på en konsert på La Laiterie (Le Loup och Scary Mansion, som vi pratade med efter konserten och (nästan) efterfestade med!) och i fredagskväll var vi tillsammans med Bischwiller-gänget på en studentbar med spotify-jukebox! Efter många om och men bestämde jag mig också för att följa med Sophia till Paris över helgen för att se på när Elias sprang semi-maraton! Vi tog tåget obarmhärtigt tidigt på lördagmorgonen, lunchade med en kompis som var på genomresa i Paris, och fortsatte sen hem till Elias och Irina i Pierrefonds där det redan var en hel del folk. Igår söndag fick vi än en gång gå upp obehagligt tidigt för att åka till Paris och maratonet som startade och avslutades i Vincennes-skogen. Resten av dagen promenerade vi längs Seine, stannade till vid en helt fantastiskt gatumusikant som spelade på en bro nära Notre Dame, vi önskade låtar och köpte hans hemgjorda skiva. Ollie Fury, heter han, och finns på myspace!
sophia och jag i paris!
På kvällen, för hemresan, provade jag något nytt - Covoiturage, alltså bilsamåkning, vilket är mycket billigare än tåg! Flera av mina kompisar har testat det tidigare, så jag bestämde mig för att ge det en chans. Man kontaktar folk via en hemsida där de lägger upp annonser för sträckor de ska åka med bil, sträckan Paris-Strasbourg är väldigt vanlig, och sen kommer man överens om en mötesplats. På hemsidan finns "recensioner" från tidigare passagerare till bilförarna, och man är nästan alltid flera i bilen, så det är ingenting att vara rädd för. "Min" bilförare samt medpassagerare var riktigt trevliga!
Men nu, mina vänner, är det tillbaka till verkligheten, mitt kära strasbourg och mitt kära jobb som gäller! Salut!

soirée repas

Ikväll ordnade jag en liten fest på jobbet, några kvinnor lagade mat, jag bakade äppelpajer och fixade sallad med några andra, och vi åt tillsammans i salongen. sen satte vi på musik och dansade, en marockanska lärde oss magdans, en mexikanska salsa. det var riktigt kul! sen städade vi undan och kvinnorna började titta på film, då gick jag hem. imorgon får jag återigen besök här, av sophia, ännu en tysk volontärkompis som bland annat var med på vår skidsemester, och en kompis till henne. jag ska jobba som vanligt men det kommer bli kul. och i helgen åker vi (kanske) till paris (igen)!

RSS 2.0