tid flyger

i helgen har jag åkt roddbåt och tittat på apor och fåglar med irina i orangerie-parken, festat en sista gång med matthias som åkt hem till tyskland, fikat och annat sånt mysigt.

ny jobbvecka nu, tittade i mitt postfack på jobbet för första gången på evigheter och upptäckte en massa brådskande post - typ EVS-utvärderingar och anmälan till den sista VISA-kursen som måste skickas in snarast. hoppla. dessutom måste jag snarast köpa

min

flygbiljett



HEM



!?!

fête des mères

imorgon söndag är det mors dag. men på söndagar jobbar inte jag, så jag fixade en mors dags fest på jobbet igårkväll istället. det var rikligt med folk och mat, kvinnorna hade fixat varsin maträtt och jag bakat banankaka och cheesecake. även om det är ordentligt tröttsamt älskar jag verkligen att organisera såna små fester på home. det blir alltid så trevlig stämning!
föresten var jag i veckan på bio med anna och såg SOUL KITCHEN! verkligen att rekommendera!
åh jag börjar gilla tyskland mer och mer alltså! trevliga människor, bra filmer, grymma festivaler...
nu är det lördag, och om ca trekvart kommer irina för att hälsa på mig över helgen!
hej, och glad mors dag imorgon! (är inte säker men tror det är det även i sverige?) jag kommer tänka på och sakna min.

ovan?

DET ÄR SÅ VARMT!!!!!!!!!!!

laura!

ännu en värmebölja har slagit till här i strasbourg. det är högsommarväder, så otroligt härligt och skönt och roligt med långhelg! laura och carla har varit här från i lördags fram till nyss. vi har bland annat promenerat, varit på skateboardtävling, solat, ätit sushi och åkt båt. jag fick riktig sommarlovskänsla!
carla och laura i petite france


pausunderhållning på skateboardtävlingen

la prima linea

de här veckan har jag jobbat mycket med barn. måndag, tisdag och torsdag på dagiset och så utflykt med de större barnen i onsdags.
annars har jag också varit på bio med kvinnsen, såg denna:
på tal om det (??) har jag tänkt vara politiskt aktiv i sommar! det var länge sedan, det saknar jag. dessutom är det ju val snart! (däremot tänker jag inte utföra några terroristdåd, som "la prima linea")
i helgen kommer laura hit! hon är också EVS-volontär nu, i vienne nära lyon. ska bli jättekul att ses! vi ska se på en skateboardtävling, bland annat.
nu ska jag hem till carla och mysa med chips och vin och film.

natt på museet

igår var det "la nuit des musées" i strasbourg, vilket innebar att museumen var öppna och gratis mellan kl 19.30-01.00 med diverse små happenings inuti. jag var på moderna konstmuseet med julius och carla, det bjöds på små dansföreställningar och konstskolelev-kortfilmsvisning.
vi tänkte även gå till ett annat museum men dit var det en så lång kö så vi gick och tog en öl istället.
idag har jag än en gång stört mig på att allt är stängt här på söndagar. ALLT!
fast när jag tänker efter är det kanske inte så dåligt, att ha en riktig vilodag i veckan. bara lite jobbigt när man fortfarande (efter 8 och en halv månad!!!) i det här landet inte riktigt har fått in det där i skallen...

if i ever feel better

HOPPSAN vad tiden går, nu sitter jag och kollar på flygbiljetter hem.
tråkigt att det är så fruktansvärt dyrt, jag har en budget på 320 euro och det verkar inte finnas så mycket under detta pris förutom typ ryan air med sämst tider och sämst lokaliserade flygplatser.

fast för charlottes, marias, inas, elins, mammas, pappas, evas, williams och gustavs skull borde jag kanske ta ryan från karlsruhe i alla fall, så jag också får uppleva den resa genom tysklands framsida de utsatt sig för för att hälsa på mig...
men men, kanske finns det också andra alternativ.
vet ni vet ni föresten vad jag har??!! nej det kan ni ju inte veta. BILJETTER TILL SOUTHSIDE! till mig och charlotte!!
phoenix, the strokes, vampire weekend, the prodigy, lcd soundsystem, two door cinema club - här kommer vi ba lixom!
åh phoenix!

EUROPA PARK!

(ja, det ska särskrivas. det är på tyska!)
Idag spenderade jag en väldigt rolig och totalt utmattande dag på Tysklands fetaste nöjesfält! Home hade fått ca 30 gratisplatser, vi åkte dit i en stor buss - personal, kvinnor och barn! Det var fint väder och jag kände mig som ett barn på nytt (äsch, jag är fortfarande barn) där jag sprang omkring bland alla roliga bergodalbanor!
dessutom går hela Europa Park under temat...just det, Europa! så dess olika delar representerar olika europeiska länder. i den skandinaviska delen kan man bland annat beskåda detta!
NORDISK FISK FABRIK! (dessutom är fisken frisk!)
idag kristi him har jag kurerat min förkylning och varit på jazzkonsert.
den här låten tycker jag att man ska lyssna på, om man vill

agora

den filmen såg jag idag på bio med jobbet. rachel weisz som hypatia, krig och kärlek och religion och vetenskap i antikens alexandria. lärorik, sorglig och imponerande film.
sen har jag varit hemma och druckit te med citron och honung och försökt kurera min onda hals, för imorgon väntar...
EUROPAPARK - Deutschlands größter Freizeitpark!
(som jag gissar fritt översatt betyder Tysklands fetaste nöjesfält!)
jag ska dit med jobbet och röja och jag tänker ha lika kul som killen i vita shorts med gigantiska armar och colgate-leende där i högra hörnet! ingen fånig förkylning ska få stoppa mig inte!
bio och nöjesfält... det är ett hårt jobb, men nån måste göra det!

sturebrur

sen gustav kom hit i fredags har vi ätit vin och druckit ost, promenerat till europaparlamentet, klättrat upp i katedraltornet, besökt modernt konstmuseum, ätit på indisk restaurang,  besökt mitt jobb samt varit på drum n' bass kväll på molodoi - alla dreadlockars strasbourgiska högkvarter.
fast inte i den ordningen.
det har varit väldigt ruligt!
imorse åkte han hem, som vanligt för sverigegäster från perrong 25, riktning ryanair-flygplatsen karlsruhe-baden.
nu ska jag snart jobba och sen ha min SISTA fransklektion!

bra på dagis!

heja mig, jag har blivit bra på dagis! jobbade där idag och det rullade på riktigt bra trots särskilt busiga små busungar.
nu är det helg eftersom jag inte jobbar imorgon eftersom GUSTAV kommer hit!
hopla! (som man säger här i alsace)
när man googlar på strasbourg är det här den första bilden som kommer upp. det är ju två minuter hemifrån mig. knäppt ju

lite olika människor som jag saknar

ina, anna, helena
cissi o sara
charlotte, maria, sofia
elin och jag
william och jag
bland många andra! två månader kvar nu...

palais rohan

Idag är det den första söndagen i månaden, alltså har alla muséer i frankrike gratis inträde! alltså ordnade jag en liten utflykt för kvinnor samt några barn från home till palais rohan, ett palats som inte (vad jag vet) är döpt efter sagan om ringen, och som rymmer tre muséum: musée de beaux-arts (konst), arkeologiska samt arts decoratifs (möbler och inredning)
en väldigt mysig liten utflykt! kändes dessutom särskilt passande med en "kvinno-utflykt" efter en helg då jag annars enbart umgåtts med killar...
på tal om killar kommer min bror d.ä. hit på fredag!

RSS 2.0