besök!!

Imorse åkte mina älsklingar hem...
Sen i onsdags när de kom har vi
  • PROMENERAT i ett vårsoligt Strasbourg
  • FIKAT
  • FESTAT (på ett ställe spelade de "boten anna" på svenska och vi höll på att dö)
  • SHOPPAT
  • Gått upp i KATEDRALTORNET (ännu en gång höll vi på att dö)
  • Besökt MUSÉET FÖR MODERN OCH NUTIDA KONST
  • Besökt mitt JOBB
  • Ätit BAGUETTER, CROISSANTER, CREPES samt TARTE FLAMBÉES på restaurang
samt inte minst, igår
FIRAT MIN OCH CARLAS FÖDELSEDAGAR (i efterskott) hemma hos henne i B-WILLER med en hel massa mysiga människor!
Det har varit alldeles alldeles underbart att spendera tid med dessa fina flickor, och även om det var sorgligt att säga hejdå är det ju nu mindre än halva tiden kvar tills jag får träffa dom igen! Och då är det ju sommar!
ina i bästa ryanair-stil!




laaaadies!

<3 sthlms tunnelbana
<3 marias födelsedag
<3 högstadiet

IMORGON!!!

paris-bretagne-paris

är nu tillbaka från min lilla resa, väldigt trött men nöjd och glad. förra helgen var vi ett tiotal volontärer i ett iskallt paris. vi värmde oss på louvren, musée d'orsay och centre pompidou - vilket föresten måste vara det bästa muséet någonsin. vi hann också med tour de montparnasse, samt att vara instängda i gare de l'est mitt i natten, men det är en annan historia...
sen i måndags åkte jag och irina vidare till vår evs-halvvägs-kurs i redon, bretagne. det var en fin liten stad och kursen var helt okej, fick mig att fundera en hel del över framtiden. det kanske inte var den mest spännande av de kurser jag ha hittills, men det kan också ha något att göra med att jag var lite sjuk.
i fredags, när kursen var slut, åkte vi hem till irina och elias i deras lilla by pierrefonds i "närheten" av paris. vi spenderade lördagen i paris där vi mötte upp ett par andra tjejer, ana och mareike, som vi sedan sov hos, i deras ännu mindre by ännu en bit ifrån paris. precis som irina och elias jobbar och bor de i ett barnhem, som i deras fall utgör cirka 40 procent av hela byn. igår åkte vi tillbaka till de förstnämnda, vi spenderade kvällen hos deras kompisar och imorse tog jag ett tidigt tåg för att hinna tillbaka till strasbourg och jobbet.
imorgon jobbar jag också, men sen är jag ledig fem dagar, eftersom ELIN, INA och MARIA kommer HIT!!! vad vi då ska hitta på kan man bara gissa, men vad man vet är att det kommer bli GAAALET!
(ursäkta om jag uttrycker mig lite töntigt, men det är så jag känner det ju)

vy från pompidou


visste ni att...

IMORGON SKA JAG TILL PARIS!!!??!!!
paris

arctic monkeys, jobb och en stork

hejhejhej konserten var helt underbar! vi åkte bil dit, till offenbach i tyskland alltså, fem stycken och det var också väldigt kul. sen fick man stå och trängas att riktigt bra tag med en hel massa svettiga tyskar men det var det helt klart värt, de arktiska aporna var i toppform och ascoola. min favoritgrej var när de körde when the sun goes down och alex turner i den lilla pausen innan han sjunger "said he's a scumbag don't you know" tittade ut över publiken och gapade och såg alldeles förvirrad ut. ibland ser han verkligen ut att vara femton år, den killen.

nu kanske det låter väldigt töntigt att det var min favoritgrej på hela konserten, men, det var ett väldigt speciellt ögonblick. ni skulle ha varit där.

brianstorm var också en höjdpunkt, förstås.

arctic monkeys

arctic monkeys!!!

efteråt körde vi tillbaka, kom hem vid tvåtiden inatt så idag var verkligen en sådan dag då jag uppskattar att jobba eftermiddag-kväll. jobbade kl 13-20. övade stickning, hade gympa och engelskalektion samt lagade crepes.

föresten är storken hos mig nu. det är en liten gose-stork som skickas runt mellan oss VISA-volontärer i hela frankrike under året, han har med sig en liten bok där man ska skriva vad han har varit med om, och sen ska man ta en bild med sig och honom. alla bilder kommer sen visas på vårt avslutande volontär-seminarie i slutet av juni.  en rolig grej, tycker jag. här är han på väg mot offenbach, glatt drickandes äkta strasbourgisk öl!

storken dricker kronenbourg


planning familial

Idag hade jag min första engelskalektion för kvinnorna på jobbet. Det var trevligt, vi drack te och gick igenom fraser för när man presenterar sig, bokar rum på hotell, och beställer på en restaurang. Sen lärde en av kvinnorna mig att sticka, jag ska träna litegrann och sen kan jag börja lära andra kvinnor tillsammans med henne. Det är en bra aktivitet tror jag, avslappnande och produktiv och lagom ansträngande.

På kvällen kom två damer från Planning Familial, en association för sexuell hälsa och jämställdhet, till Home. De brukar komma någon gång i månaden för att diskutera med kvinnorna om förhållanden, sexliv, familjeplanering med mera. Den här gången började de med att visa en kort film om ett tvångsgifte, och sen höll de diskussionen utifrån den, alltså på temat tvångsgifte, tradition och kultur, hedersproblematik och så vidare. Vi kom även in på ämnet prostitution och det var väldigt intressant att höra hur kvinnorna tänker kring dessa ämnen.

Imorgon de arktiska aporna.





söndag

Inatt var det rekord på antal människor som sov här i mitt lilla rum. Sex pers. Trångt, men det funkade.  Vi var ute igårkväll och idag gick vi på museum. Det har börjat lukta vår om luften. På tisdag är det Arctic Monkeys-konsert i Offenbach, Tyskland, jag har tagit ledigt hela dagen.
arctic monkeys
PEPP!!!

2 februari

Idag har jag varit på polisstationen, tillsammans med en kvinna som ville anmäla sin idiot till ex-man. Jag var där som moraliskt/språkligt stöd eftersom hon är mexikan/amerikan och talar engelska bättre än franska (och fransmän är i allmänhet inte så bra på engelska, inte ens poliser) Jag var rätt nervös innan men det var inga större problem. Möjligt är att vi måste gå tillbaka dit senare i veckan, dock.
På kvällen hade jag gympapass, vi använde stepsen (hur gör man plural av steps?) som jag hittat i homes källare, och jag hade fixat ny musik, bland annat Matt&Kim och Peter, Bjorn och John! Topnotch gympamusik! Men det var lite sorgligt också för en av kvinnorna flyttar imorgon så det var sista kvällen med henne... Fast sorgligt, det känns ju också lite fel att säga att det är sorgligt när en kvinna lämnar Home, det innebär ju (allra, allra oftast) en framgång i livet för henne, en egen bostad, ett mer självständigt liv... Men sorgligt för oss andra får man väl ändå säga att det är.
Igår testade jag föresten ännu en franskkurs, tillsammans med Anna. Förberedelsekursen för DELF-testet, som är nivån under DALF så det är lite enklare vilket är skönt, man behöver inte anstränga sig lika mycket... Dessutom ska de precis börja med en ny etapp i den kursen så det passar fint att "hoppa in"
Fast man måste köpa en lärobok och göra läxor i den till nästa gång...
Imorgon ska jag på bio med några barn från Home och se Prinsessan och Grodan! det ni! det är sånt jag gör på dagarna och (inte) får betalt för!

RSS 2.0