uppmuntrad

efter ett par dagar av turbulens på jobbet var step-pass på gymmet + att fira carlas födelsedag igårkväll precis vad jag behövde. av mig fick hon filmen control, såklart

idag har jag köpt biljett till arvikafestivalen!! wowowowow!!
dessutom har jag ändrat min tågbiljett så jag åker till paris med anna redan på fredagen den 12 februari och därmed är där både helgen före och efter min evs-kurs.
alltså TVÅ WEEK-ENDAR i paris istället för en! wowowowowow!

idag på jobbet firade vi barnkalas och yogade, och jag var på mediateket och skaffade ny musik till gympan. nu sitter jag och äter mörk choklad med havssalt(!) som jag fick av mamma och som jag väl kanske borde ha sparat till nåt speciellt tillfälle men som har sett alldeles för lockande ut här på mitt skrivbord...

persiska katter

Igår var jag med Julius och Carla, fyndade på rean, gick på bio och sen till en bar med särdeles billig öl. På bio såg vi en jättebra film som jag aldrig hade hört talas om innan, "No one knows about persian cats" hette den ("les chats persans" på franska), en iransk independent-film om en indie-grupp som försöker organisera en konsert, för att få ihop pengar till de falska visum och pass som behövs för att ta sig ut ur iran och turnera i europa.

take it easy hospital - bandet som filmen handlar om

Nu är det förresten exakt en månad tills att ina, maria och elin kommer hit! :D


kurskrångel

min franskkurs har blivit avbruten på grund av för få elever. så nu är frågan vad jag ska göra. idag testade jag en annan kurs, en förberedelsekurs för dalf-testet, men de har ju redan kommit väldigt långt, känns svårt att hinna ikapp nu. jaja, annars är jag glad, för mina favvotjejer ina, maria och elin har bokat biljetter till strasbourg! den 24-28 februari kommer de hit!



här står de ju förresten, tillsammans med andra sötisar, på min artonårsdag för nästan exakt ett år sen

ina, helena, sara, maria, elin, monica

 

den här bilden är förresten så fin så att den får hänga på min vägg! :)


19/1

ikväll var jag på spektakel med ett gäng kvinnor, det var en enmans-humor/musikföreställning kallad "alex et sa guitare", riktigt riktigt rolig och jag förstod nästan alla skämten fast han pratade väldigt fort! (jättestolt :P) tidigare ikväll var jag med marie och ett par andra kollegor på centre flora tristan, en annan struktur för kvinnor men som till skillnad från home är specialiserad på fall av våld i relationer. de bjöd på "galette de roi" och varmt vin, det var trevligt, och intressant att få se hur det ser ut på andra ställen. förresten har jag bokat tågbiljetter till mitt seminarie i redon, bretagne nu. på väg tillbaka stannar jag och spenderar helgen i paris, med irina. så nu kan jag inte låta bli att säga... EN WEEK-END I PARIS! EN WEEK-END I PARIS! SOM JAG HAR VÄNTAT PÅ EN WEEK-END I PARIS!

mor och bror

nu har jag precis kommit hem från ett step-up pass på gymmet och innan dess från att säga hejdå till mamma och william på tågstationen. de har varit här sedan i onsdags och det har varit så mysigt! första kvällen hälsade vi på på mitt jobb, jag visade dem runt och de fick träffa min handledare marie och några av kvinnorna. sedan har vi varit på tre muséum; modern konst, historiska och "le vaisseau" som var typ som tom tits. dessutom var vi och såg på europaparlamentet, shoppade, fikade, hälsade på hos issouf, och sista kvällen åt vi tarte flambées på en jättefin restaurang i petite france.

mamma och william utanför eu-parlamentet

mamma och william utanför europaparlamentet


nu är det vardag ett tag till innan nästa stora händelse, min evs-kurs i redon i bretagne som börjar den 15 februari!

nitton

idag fyller jag nitton år. väcktes av william och pappa som ringde och sjöng, gulligt nog. sen har jag firat med kladdkaka på jobbet, med ett lyckat yogapass och nu på kvällen med att städa för mamma och william som kommer IMORGON!
en present har jag fått dessutom, av en av kvinnorna på jobbet, ett par örhängen från hennes hemland, mexiko
födelsedagsfest kommer kanske senare, om några veckor, tillsammans med carla som fyller den 27e
känns lite sjukt att vara nitton. men sjukt på ett bra sätt (tror jag i alla fall)
stort tack till alla som grattat mig! ni är söta! puss på er!

alperna och côte d'azur

nu var det längesen jag skrev, detta eftersom jag varit bortrest i två veckor utan internettillgång.
igårkväll kom jag hem, helt utmattad efter den långa resan och av tågkaoset som rådde på grund av töntigt lite snö.

julafton på home var jättefin, vi åt gott, sjöng julsånger, lekte charader, delade ut klappar och dansade till sent. även om jag älskar den traditionella familjejulen är jag otroligt glad att jag valde att stanna här och uppleva något annorlunda och helt unikt. sen på juldagen kom anna, julius, elias och gatien hem till mig och sjukt tidigt på morgonen den 26e åkte vi iväg mot alperna, närmare bestämt joue du loup i närheten av grenoble. dit kom också sophia och carla, och vi delade allihopa på en liten men mycket fin lägenhet. förutom att det saknades lite snö, och att jag en gång hade en traumatisk upplevelse när jag flög(!) ett par meter upp i luften med en knapplift, var det helt fantastiskt. vi åkte skidor hela dagarna i de otroligt vackra alperna, och på kvällarna festade vi. särskilt på nyårsafton, såklart, då hela joue du loup samlades till "DANCE PARTY" med 90-talshits och fyrverkerier och allt. vi hade sjukt kul. dessutom flamberade vi bananer som var oätliga sen.
joue-du-loup
efter skidsemestern åkte vi ner till marseille där vi mötte två volontärkillar som bor i nice, vi spenderade en dag i marseille (det blåste sjukt mycket, minst lika mycket som jag kommer ihåg att det gjorde när jag var där med familjen typ år 97) och sen två nätter hos dem i nice.
marseille
marseille
sen åkte vi till cannes, eller närmare bestämt till théole-sur-mer precis utanför cannes, för kursen med VISA, vår volontärorganisation. stället där vi bodde hette villa ste camille, ett kombinerat hotell och äldreboende och otroligt vackert beläget, precis vid havet. tyvärr var det för kallt för att bada (det var det i och för sig några som gjorde ändå men de var galna.) på kursen, förutom de vanliga volontärgrejerna, höll vi på mycket med teater. det var två professionella skådespelare där som gjorde dramaövningar med oss och sista kvällen satte vi upp som en liten pjäs med olika scener i smågrupper som vi visade upp för personalen och de boende i huset. stressigt, men kul!
théole-sur-mer
théole-sur-mer
annars var det mest kul att träffa alla igen, det var flera som jag inte har sett sedan september. vi hade en ledig dag som vi spenderade i cannes. oturligt nog såg jag inga filmstjärnor, det var visst inte säsong för dem just nu.
cannes
cannes
allt som allt en fantastisk semester! men det blev liksom inte så mycket sömn. idag har varit en välbehövlig återhämtningsdag och imorgon börjar jag jobba!

RSS 2.0