19 december

Igår kom årets första snö till Strasbourg, precis när jag hade konstaterat att det tydligen snöar överallt förutom just här. Nu ligger det som ett fint puderlager över allt och gör världen så mycket vackrare, som ni kan se på förra inläggets bildkavalkad. Igårkväll var det återigen fest hemma hos den strasbourgiske kille som sophia lärde känna på tåget för ett tag sen och som vi redan festat med flera gånger. Det var en galen och fin fest med raklödder överallt, bland annat. julius, anna och carla sov över här och fruktansvärt tidigt (efter en halvtimmes sömn) åkte de iväg för att hinna med sina tåg till tyskland där de ska vara en vecka och fira jul. deras skidgrejor är kvar här dock, för på juldagen kommer de tillbaka hit och sen är det iväg till alperna som gäller!
Idag körde jag en liten shoppingtur, och hälsade på issouf och agathe i deras julmarknadsstånd på place kleber. där kunde man köpa grejor direktimporterade från village artisanal i ouagadougou, dricka varm ingefärasaft och lyssna på en trevlig julkör. men svinigt kallt är det ute!
nu ska jag värma mig med varm choklad. imorgon är det FJÄRDE advent!!!

Kommentarer
Postat av: tina kusinmamma

Hej Lovis!Här julstökas det ska en sista sväng på stan sen ska julskinkan in i ugnen. Alla 3 kusinerna eriksson är i stan. Hoppas du är frisk nu och får en härlig skidtur i Alperna det låter oerhört härligt. Men vi kommer att sakna dej imorgon.Strasburg ser juligt och fint ut på bilderna. Här snöar det o snöar det så här ser det också väldigt juligt ut. I helgen flyttade vi Josse från Uppsala till Stockholm Till en pytteliten men fin lägenhet på söder jätte härligt läge så där får hon nog många mamma besök. Ha nu en god och annorlunda jul vi tänker på dej särskilt imorgon julpussar och kramar Tina

2009-12-23 @ 11:25:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0